Kaj je Aloe Vera?

Kaj je Aloe Vera?

Aloe Vera je rastlina, kaktusa iz družine Asphodelaceae, katere listi izločajo želatinasto bistri gel, bogat z mukopolisaharidi (ki pomagajo proizvajati protivnetno snov, imenovano histamin). Na splošno velja, da aloja izvira iz Severne Afrike in je znana po svojih pomirjujočih, hladilnih, zdravilnih, vlažilnih in obnovitvenih lastnostih. Znanstveno ime za Aloe Vero je Aloe Barbadensis, Egipčani pa so jo imenovali “rastlina nesmrtnosti”.

Kakšen je njen izvor?

Pevonia pridobiva svoj aloe vera gel iz listov rastline, ki izvira iz Severne Afrike.

Kako se uporablja?

Sok aloje se uporablja v izdelkih za nego kože. Od čistil za obraz, vlažilnih sredstev za telo do mil, in je najbolj znan po uporabi v izdelkih za nego po sončenju zaradi svojih vlažilnih, pomirjujočih in hladilnih koristi za travmatizirano kožo.

Kako lahko aloe vera pomaga moji koži?

Že stoletja je priznana kot zeliščno zdravilo, deluje protivnetno in pospešuje celjenje ran. Aloja je odlična za suho, mastno in občutljivo kožo, pa tudi za lajšanje sončnih opeklin, drugih manjših opeklin, pikov žuželk in pri draženju kože. Aloe vera ima pomirjevalni, vlažilni, zdravilni, protimikrobni in protivnetni učinki za nego kože. Njegove najpomembnejše sestavine so minerali, polisaharidi, aminokisline, ogljikovi hidrati in antioksidanti, vključno z beta karotenom, vitaminom C in E. Zaradi 99,5 % vsebnosti vode zagotavlja izjemno vlažilno sposobnost, kar je ena njenih najbolj poznanih lastnosti. Aloja ohladi, pomiri, in obnavlja manjše poškodbe kože.

Aloe Vera, ki je še posebej priljubljena zaradi takojšnjega lajšanja težav, je zelo priporočljiva za nego po odstranitvi dlak, vključno z voskanjem in britjem, saj pomaga ublažiti rdečico in pomiriti travmatizirana področja. Zaradi svoje nežne narave je zelo primerna za vse tipe kože.

Kje Pevonia uporablja aloe vero?

Aloe Vera najdemo v številnih Pevonia izdelkih za vlaženje kožo, ne da bi pustila masten občutek na koži. Kar pomeni, da je kot nalašč za vlaženje in uravnoteženje mastne polti, zato jo najdemo v liniji aken/problematične kože in liniji mešane kože. Zaradi vsebnosti dveh hormonov (Auxin in Gibberellins), ki pospešujeta celjenje ran in delujeta protivnetno, se koža hitro zaceli z minimalnimi brazgotinami. Odlična je za nego kože s sončnimi opeklinami, urezninami in piki. Zaradi količine antioksidantov, lahko pomaga izboljšati naravno čvrstost in hidratacijo kože, zato ščiti kožo pred procesom staranja.

Pevonia vključuje alojo v antiaging kremi z elastinom, za preprečevanje staranja kože. Zaradi odlične obnove poškodb na koži, kot so strije, ki jih povzroči prekomerno in nenadno raztezanje (zlasti med nosečnostjo) alojo najdete tudi v vlažilnem suhem olju za telo. V kremi za občutljivo kožo aloe vera deluje kot zaščitni sloj na koži in pomaga napolniti kožo z vlago; zaradi svojih hranilnih in antioksidativnih lastnosti je koža hidrirana, zaščitena in se hitreje celi. Aloe Vera je ključna sestavina Pevoniine sončne linije, saj pomirja in obnavlja pregreto ali opečeno kožo. Obnavlja vlago dehidrirani koži, poleg tega pa mehča in gladi kožo, ki je suha, nagubana in pogosto hrapava zaradi bolezni, kot je ekcem.

Aloe Vera je izjemno dragocena sestavina za nego kože in lahko odpravi številne težave, celo za občutljiv tipi kože.